ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ложі преси у парламенті журналісти вивісили плакат про захист української мови

24.05.2012, 04:16

Журналістка телеканалу СТБ Наталя Соколенко та народний депутат від НУНС Іван Стойко вивісили на ложі преси плакат: "Займіться ділом, а не язиком!!!", повідомляє Gazeta.ua.

Стойко роздав журналістам роздруківки звернення до народних депутатів із назвою "Відфутбольте законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики". Депутат розповів, що цим документом парламентська більшість хоче, по суті, ввести в Україні другу державну мову - російську.

"Вони говорять, що хочуть нібито захистити мови нацменшин, але це не так. Вони хочуть впровадження російської як другої державної, але мови меншин можна захищати згідно Європейської хартії", - наголосив Стойко. Він також звернувся до українців з проханням не дозволити знищити українську мову.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада має проголосувати за скандальний законопроект про мови. У висновку Венеціанської комісії щодо мовного проекту Ківалова/Колесніченка зазначено, що в законопроекті про основи державної мовної політики недостатньо гарантій використання та захисту української мови.

Liked the article?
Help us be even more cool!