ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В колонії омбудсмену відмовили у зустрічі з Сенцовим (оновлено)

15.06.2018, 11:40
Фото - скріншот з відео Людмили Денісової

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що після прибуття в колонію до українського режисера Олега Сенцова їй відмовили в зустрічі з ним. Про це вона розповіла у відеосюжеті, викладеному 15 червня на її сторінці у Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я зустрілася з начальником колонії і з начальником управління виконання покарання в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, саме він повідомив мені, що я не можу за жодних обставин зустрітися з Олегом Сенцовим. При цьому він нічого мені не повідомив, чому саме він мені відмовляє”, - розповіла Денісова.

На відео видно, що омбудсмен стоїть біля воріт колонії.

За її словами, коли вона запитала, у якому стані Сенцов, начальник управління сказав, що не надаватиме якоїсь інформації. “Тому він попросив нас покинути територію колонії”, - додала Денісова.

“Я зателефонувала уповноваженому з прав людини Російської Федерації і чекаю від неї відповіді”, - зазначила український омбудсмен.

Пізніше Людмила Денісова зазначила, що з огляду на такі дії з боку російської сторони, переговори щодо моніторингових візитів на території РФ зайшли в глухий кут.

“Для нас в найголовніших пріоритетах - візит до Олега Сенцова, тому що він голодує і стан його здоров’я на сьогодні невідомий. За деякими свідченнями, він перебуває у критичному стані. Те, що він голодує вже місяць, підтверджує це припущення. В списках візитів, які ми попередньо погодили з Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою, є громадяни і України, і РФ. Я запропонувала Тетяні Москальковій здійснити візити до всіх громадян РФ, які знаходяться у місцях позбавлення волі на території України. Щоб нам, натомість, надали можливість відвідати всіх громадян України, які знаходяться на території РФ і анексованого Криму”, - сказала Омбудсмен.

Денісова нагадала, що Омбудсмен РФ, зі свого боку, запропонувала здійснити перший візит до міста Омська 16 червня, де утримується українець Дмитро Штибліков.

“Згідно з Консульскою конвенцією, ми і так маємо право відвідати Дмитра Штиблікова, тому що він є громадянином України. Ми його відвідаємо і без шоу навколо цього процесу. Але у нас є ще Олег Сенцов, життя якого перебуває під загрозою. Якщо Росія заявляє, що у них у пріоритеті візит до Вишинського, то у нас в пріоритеті візит до Олега Сенцова. Ми запропонували обмінятись візитами і працювати в такому форматі, але все відбувається по-іншому”, - підсумувала Людмила Денісова.

Як повідомляв ІМІ, 15 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до Лабитнангі в колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова.Раніше українська та російська омбудсмени домовилися відвідати по 34 в’язні.14 червня в РФ запропонували омбудсмену Людмилі Денісовій відвідати Сенцова після 22 червня, однак вона наполягала на відвідуванні засудженого найближчим часом.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!