ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ізраїлі почали блокувати сигнал GPS через загрозу атаки Ірану

У найбільших ізраїльських містах 4 квітня заблокували сигнал GPS через загрозу атаки з боку Ірану. Це є захисним заходом з метою перешкоджання наведенню зброї, повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

“Сигнал GPS блокується на території Ізраїлю, щоб порушити роботу ракет і безпілотників через зростання напруженості з Іраном”, – йдеться в повідомленні.

Громадяни Ізраїлю повідомили, що не можуть користуватися функціями мобільних застосунків на основі визначення свого місця перебування у великих містах, таких як Тель-Авів та Єрусалим, які розташовані далеко від зони активних бойових дій.

Навігаційний додаток Waze повідомив одному водієві таксі Тель-Авіва, що його місце перебування визначено як Бейрут через перешкоди GPS. Фото – Reuters

Речник Армії оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) контрадмірал Даніель Хагарі підтвердив, що країна використовує блокування сигналу GPS. Він закликав громадян Ізраїлю стежити за подальшими офіційними повідомленнями.

Водночас ЦАХАЛ оголосила про тимчасове зупинення всіх відпусток для військових, які служать у бойових частинах.

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що деякі посольства країни були евакуйовані через імовірність атаки з боку Ірану.

Іран пообіцяв відповідь після удару по будівлі його консульства в Сирії, внаслідок якого загинули 13 людей.

Влада Ізраїлю вважає, що атака може відбутися 5 квітня, в “День сил Аль-Кудс” (День солідарності з боротьбою палестинців за незалежність), який відзначається останньої п'ятниці Рамадану.

Нагадаємо, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, внаслідок якого було ліквідовано військових воєначальників та посадовців. Тоді було ліквідовано генерала іранських сил Аль-Кудс у Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Liked the article?
Help us be even more cool!