ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії розкритикували ЗМІ, які показали відео моменту аварії на канатній дорозі

17.06.2021, 12:17
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Прокурор італійського міста Вербанія Олімпія Россі розкритикувала публікацію в ЗМІ відео моменту падіння кабіни на канатній дорозі, де внаслідок аварії загинули 14 осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Россі розкритикувала національний телеканал Rai, який показав відео у своєму ефірі, і закликала президента телеканалу Марчелло Фоа “ретельно оцінити всі наслідки, починаючи з етичних норм і поваги до жертв і їхніх сімей”.

Запис аварії долучено до матеріалів розслідування справи й показано, зокрема, підозрюваним – власнику канатної дороги й двом працівникам.

Россі заявила, що надання інформації підозрюваним і їхнім захисникам не означає схвалення розкриття їхнього змісту.

“Я хотіла б підкреслити абсолютну неможливість публікації таких відеозаписів, на яких зображені останні драматичні моменти життя пасажирів канатної дороги”, – сказала вона.

Адвоката Андреа Да Прато, що захищає власника канатної дороги, заперечує, що це він або його підзахисний передали відео ЗМІ.

Політичні партії Італії також засудили публікацію відео: для Демократичної партії показ фільму був “непристойним”, а Рух п'яти зірок заявив, що це вчинок, “негідний громадського телебачення”.

Нагадаємо, аварія сталася в провінції Турин 23 травня на канатній дорозі Стреза-Моттароне, що починається від озера Маджоре і закінчується на висоті 1491 метр над рівнем моря. Кабіна обірвалася на найвищій ділянці маршруту, за 300 метрів від верхньої станції, і впала в лісистій та важкодоступній місцевості. 

З 15 пасажирів 13 загинули на місці, включно з дворічною дитиною. Пізніше в лікарні в Турині померла дев'ятирічна дитина. 1 червня з реанімації виписали п'ятирічного хлопчика – єдиного, кому пощастило вижити. В аварії загинула майже вся його родина.

Liked the article?
Help us be even more cool!