ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії суд засудив до 6 років ув'язнення мафіозі, який жорстоко побив журналіста

19.06.2018, 16:03
Фото - AFP

В Італії суд засудив до шести років тюремного ув’язнення члена мафіозної сім’ї Роберто Спаду, який у листопаді 2017 року жорстоко побив журналіста телеканалу Rai Даніеле Первінченці, зламавши йому ніс. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.

Журналіст прибув у передмістя Рима, Остію, щоб запитати у Спади, родина якого фігурує в низці розслідувань, чи підтримує його сім’я праворадикальну групу CasaPound.

Восени минулого року ця неофашистська сила несподівано отримала значну підтримку на місцевих виборах. У відповідь Спада різко вдарив журналіста головою в ніс і накинувся на нього з металевим кийком. У цей час оператор продовжував фіксувати напад.

Спада отримав шість років тюремного ув’язнення, тоді як обвинувачення просило 8 років і 9 місяців в'язниці. Прокурори заявили, що його поведінка характерна для методів, які організовані злочинні групи використовують для контролю за територією.

Вирок також передбачає виплати компенсації Первінченці та його оператору, який також постраждав під час нападу.

У жовтні 2017 року сім членів сім'ї Спада засудили загалом до 56 років ув'язнення, а брат Роберто Спади отримав 10 років в'язниці у 2016 році за здирництво та зв’язки з мафією.

Liked the article?
Help us be even more cool!