ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії призначені дати 5 судових засідань у справі нацгвардійця, обвинуваченого у вбивстві журналіста

03.09.2018, 13:00
Віталій Марків

В Італії призначені дати п’яти судових засідань у справі військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, обвинуваченого в убивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

“Уже призначені дати п’яти засідань, перше з яких відбудеться 14 вересня, наступне – 28 вересня, ще одне – у жовтні і два – у листопаді”, – сказав Перелигін.

Він додав, що консул регулярно відвідує Марківа. “Можу сказати, що він тримається. У нього є переконання, що все має бути вирішене по справедливості”, – додав Перелигін.

Також посол зазначив, що пропозиція української сторони про створення спільної слідчої групи у справі нацгвардійця все ще залишається без позитивної відповіді.

Дипломат розповів, що італійські слідчі, які ведуть справу Марківа, досі не були на так званому місці злочину.

Нагадаємо, український військовослужбовець Віталій Марков був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року. Українець перебуває в італійському місті Павіа.

Наприкінці лютого 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що Україна не має претензій до розслідування справи Віталія Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні і згоду створити спільну слідчу групу.

6 липня відбулося перше судове засідання, на якому до справи долучили цивільний позов союзу італійських журналістів до держави Україна.

Liked the article?
Help us be even more cool!