ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Іспанії заарештували чоловіка, який торкнувся сідниць журналістки в прямому ефірі

14.09.2023, 18:00
Фото – скриншот з відео
Фото – скриншот з відео

В Іспанії поліція заарештувала чоловіка, який торкнувся сідниць журналістки каналу Cuatro Іси Баладо під час її ввімкнення в прямий ефір, повідомляє The Guardian.

Кореспондентка 12 вересня вела прямий репортаж про подробиці пограбування в центрі Мадрида, коли до неї підійшов чоловік. На відео видно, як він простягає руку, щоб торкнутися її сідниць, після чого перебиває її та запитує, з якого вона каналу.

Скриншот з відео

Відео інциденту поширилося мережею. Багато дописувачів згадували гештеґ #SeAcabó (“Це все”), який виник після того, як у серпні вже колишній президент Федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес без згоди поцілував спортсменку на церемонії вручення медалей переможницям Жіночого Кубка світу.

На інцидент також відреагувала в.о. міністра рівності Іспанії Ірен Монтеро. “Речі, які раніше вважалися “нормальними”, тепер такими не є. Доторкання без згоди є сексуальним насильством, і ми кажемо безкарності “досить”, – написала вона в соцмережі.

В.о. міністра праці й друга заступниця прем’єр-міністра Йоланда Діаз закликала покарати за цей злочин. “Мачизм призводить до того, що журналісткам доводиться терпіти сексуальні напади на кшталт цього, а агресори безсоромно стоять перед камерою”, – написала вона.

Компанія-власник каналу Mediaset España заявила, що вони викликали правоохоронців і ті прибули на місце інциденту за лічені хвилини. “Ми повністю підтримуємо Ісу Баладо, репортерку програми En Boca de Todos, на тлі абсолютно неприпустимої ситуації, в якій вона опинилася”, – зазначили в компанії.

Поліція того ж дня арештувала 25-річного чоловіка за сексуальний напад на репортерку.

Мачизм (ісп. macho – “самець”) – вияв сексизму, йдеться про манеру поводитися максимально “по-чоловічому”, підкреслюючи риси, які стереотипно вважають маскулінними.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!