ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Іспанії користувач Twitter отримав 15 місяців в’язниці за фейк про мігранта

09.11.2022, 09:45
Фото – El País / cubadebate.cu
Фото – El País / cubadebate.cu

Вищий суд Барселони (Іспанія) засудив користувача Twitter до 15 місяців в'язниці та призначив штраф за поширення фейкової новини про мігранта в соцмережі. Це перший вирок в Іспанії за поширення неправдивих новин.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на видання El Mundo.

За даними слідства, влітку 2019 року користувач опублікував відео, на якому, як він стверджував, зафіксовано зґвалтування іспанки неповнолітнім мігрантом з Марокко.  

На відео можна було побачити, як чоловік нападає на жінку, бʼє її ногами та руками, а після цього намагається стягнути з неї штани і тягне за волосся по землі. Користувач написав, що інцидент стався в Канет-де-Мар. Відео переглянули 21 900 разів.

Втім, як з’ясували слідчі, на відео зафіксовано побиття в Китаї, а не сексуальне насильство в Іспанії.

За словами прокурора, під час публікації чоловік діяв “під упливом своєї ворожості та неприйняття іммігрантів марокканського походження”.

Обвинувачений погодився на 15 місяців ув’язнення та штраф розміром 1620 євро. Крім того, йому заборонили працювати вчителем протягом пʼяти років.

Вищий суд Барселони може зупинити виконання вироку, якщо чоловік не вчинятиме злочинів протягом двох місяців, не зводитиме наклепів в інтернеті та пройде курс із рівності та прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!