ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані зараз працює близько 100 систем Starlink – Маск

27.12.2022, 12:28

Кількість активних систем супутникового інтернету Starlink в Ірані скоро сягне 100, заявив генеральний директор SpaceX Ілон Маск. Про це пише Reuters.

За три місяці до цього він написав у Twitter, що збирається під'єднати сервіс Starlink у цій ісламській країні на тлі масових протестів.  

У твіті в понеділок Маск зазначив: "Майже 100 активних Старлінків в Ірані".

У вересні мільярдер заявив, що збирається під'єднати Starlink в Ірані в межах американської кампанії з "просування інтернет-свободи та вільного обміну інформацією" серед іранців.

Цей широкосмуговий супутниковий сервіс може допомогти іранцям обійти урядові обмеження на доступ до інтернету та певних соцмереж, запроваджені на тлі протестів по всій країні.

В Ісламській республіці тривають масові протести, що розпочались у вересні, після загибелі 22-річної дівчини Махси Аміні, яка померла у відділку поліції після того, як її заарештували за "неприйнятний одяг".

Як повідомляв ІМІ, іранська влада звинуватила двох журналісток, які першими написали про загибель 22-річної активістки Махси Аміні, що призвело до масштабних протестів у країні, у державній зраді та роботі на американські спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!