ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані заарештували ексжурналіста Радіо Свобода після повернення до країни

Колишнього журналіста медіакорпорації Радіо Свобода Резу Валізаде, який повернувся до Ірану після багатьох років перебування за кордоном, заарештували в Тегерані. Про це повідомляє Радіо Свобода з посилання на джерело.

Реза Валізаде, який має подвійне громадянство Ірану й США, був заарештований три тижні тому. Зокрема його звинувачують у співпраці з закордонними медіа, що публікуються мовою фарсі, повідомив Радіо Свобода родич журналіста.

Колишній журналіст медіакорпорації Радіо Свобода Резу Валізаде, фото – Радіо Свобода

Іранські офіційні особи поки не прокоментували арешт Валізаде.

Журналіст у листопаді 2022 року залишив роботу співробітника радіостанції Radio Farda та деякий час залишився за кордоном.

У своєму останньому дописі у соцмережі X від 13 серпня Валізаде зазначив, що виїхав до Тегерана 16 березня.

У дописі йдеться, що він мав “наполовину завершені” переговори з розвідувальною організацією Корпусу вартових ісламської революції, але врешті-решт він повернувся до Ірану після 14 років під власну відповідальність.

За яких обставин він написав цей пост, невідомо.

Як пише видання, спецслужби Ірану заарештували велику кількість іранців з подвійним громадянством та звинуватили у вчиненні різних злочинів. Багато їхнього майна було конфісковано або заблоковано, а в деяких випадках на членів їхніх сімей в Ірані тиснули, щоб змусити цих людей повернутися до країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!