ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані через масові протести вимкнули інтернет та мобільний зв'язок

18.11.2019, 11:26
Фото – twitter.com / mlnangalama
Фото – twitter.com / mlnangalama

У містах Ірану влада вимкнула мобільний зв'язок найбільших операторів країни, а також обмежила доступ до інтернету. Пов'язано це з протестами проти підвищення цін на бензин. Про це повідомляє Громадське з посиланням на неурядову організацію NetBlocks, яка відстежує блокування інтернету в різних країнах.

За їхніми даними, ввечері 16 листопада без інтернету залишилося 93% території Ірану. Також перестав працювати зв'язок найбільших операторів мобільного зв'язку в країні, зокрема MCI, Rightel і IranCell.

"Іран перебуває в розпалі майже загального національного вимкнення інтернету станом на 18:45 суботи. Дані мережі в реальному часі показують, що зв’язок знизився до лише 7% звичайних рівнів після дванадцяти годин прогресивного від’єднання мережі, оскільки громадські протести продовжуються по всій країні", – повідомили в організації.

Акції протесту почалися 15 листопада в декількох іранських містах після того, як уряд країни вдвічі підвищив ціни на бензин і запровадив квоти на роздрібний продаж палива. Вранці 16 листопада протестувальники намагалися атакувати нафтобазу в місті Сірджан на півдні країни. Щонайменше один з демонстрантів загинув.

Держсекретар США Майк Помпео зі свого боку засудив спробу іранської влади від'єднати інтернет. 

"США стоять з багатостраждальним іранським народом, коли той протестує проти несправедливості корумпованого режиму влади. Ми засуджуємо спробу від'єднання Інтернету", – написав він.

На початку жовтня влада Іраку також від'єднувала інтернет на тлі масових протестів проти високого рівня безробіття, корупції й перебоїв з водопостачанням та електрикою.

Економічну кризу в країні спричинили санкції США, запроваджені після того, як Президент США Дональд Трамп вийшов з ядерної угоди з Іраном.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!