ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Іраку вбили двох журналістів

13.01.2020, 15:45
Колаж – 24 канал, фото – Dilja TV
Колаж – 24 канал, фото – Dilja TV

В Іраку 13 січня застрелили двох журналістів телеканалу Dilja – кореспондента Ахмеда Абдула Самада та оператора Сафа Галі. Вони висвітлювали антиурядові протести в країні. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на сайт Dilja TV.

Як  пише іракське видання, невідомі відкрили вогонь по авто журналістів на південному сході Іраку, в місті Басра. На відео з місця вбивства видно, що Самад дістав вогнепальне поранення голови, а оператор – три кульові поранення в груди. Сліди від куль залишились і на дверцятах автомобіля.

За кілька годин до смерті Самад опублікував відео, в якому засуджував іракські сили за жорстоку боротьбу з антивладними протестами.

Посольство США в Багдаді опублікувало різку заяву у твітері, де засудило вбивство цих журналістів та назвало його “жалюгідним і боягузливим”.

“Тривалі вбивства, викрадення людей, переслідування та залякування з боку збройних угруповань представників преси, активістів соціальних мереж і прихильників реформ в Іраку не можуть залишатися безкарними”, – наголосили дипломати США.

Liked the article?
Help us be even more cool!