ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індії жорстоко побили та залишили вмирати журналіста-розслідувача

01.10.2019, 13:00
Фото – rsf.org
Фото – rsf.org

У місті Онголе (Індія) 25 осіб, озброєних сталевою арматурою, ціпками та ножами жорстоко побили журналіста-розслідувача Нагарджуна Редді із застосуванням тортур. Про це повідомляється на сайті міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”.

Інцидент стався 23 вересня, коли Нагарджун Редді вийшов з поліцейського відділу. Нападники перехопили його і відтягнули до безлюдного місця. Після побиття вони залишили журналіста, вирішивши, що він помер.

Перехожі знайшли журналіста та відвезли до лікарні в місті Шірала, де йому діагностували численні важкі травми та перелом ноги. 

Це вже третій напад на журналіста за останні роки. Нагарджун Редді працює на Neti Surya та розслідує факти корупції серед законодавців, а також злочини піщаної мафії.

“Це вже третій серйозний напад на Редді з 2017 року, – сказав Шаран Теджа, колега потерпілого з The News Minute. – Він відверто казав, що отримує погрози життю від місцевого політика”. Редді навіть подавав скаргу до поліції.

“Нагарджун Редді уособлює сміливу та рішучу журналістику, що не вагається розслідувати приватні інтереси деяких осіб, коли вони перетинаються із суспільними інтересами”, – зазначив Даніель Батар, голова Азіатсько-Тихоокеанського відділу “Репортерів без кордонів”.

“Повторювані надзвичайно жорстокі напади, як той щойно пережив, стають дедалі більш приголомшливими. Враховуючи всеосяжну корупцію місцевих еліт, ми закликаємо головного міністра Андхра Прадеш Джагаанмогана Редді розпорядитися розпочати незалежне розслідування, яке визначить справжніх замовників цих нападів, та притягнути їх до суду”, – заявили “Репортери”.

Поліція заарештувала п’ять підозрюваних. Усе вказує на те, що напад спричинено статтями Нагарджуна Редді про Аманчі Крішну Могана, члена законодавчого зібрання, та його начебто зв’язки з піщаною мафією.

За інформацією “Репортерів без кордонів”, в Індії минулого року щонайменше шість журналістів було вбито у зв’язку з професійною діяльністю. Індія посідає 140-ве місце (зі 180 країн) у Всесвітньому індексі свободи слова “Репортерів без кордонів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!