ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індії закрили школу після того, як учителька наказала учням побити однокласника-мусульманина

29.08.2023, 14:14
Фото – freepressjournal.in
Фото – freepressjournal.in

Влада індійського штату Уттар-Прадеш закрила приватну школу після того, як тамтешня вчителька наказала учням побити їхнього однокласника-мусульманина, повідомляє ВВС.

За словами представників уряду, приватну школу “Нега” було закрито за “невідповідність критеріям департаменту освіти”. Учні будуть переведені до державної школи або сусідніх навчальних закладів, повідомили посадовці.

Водночас учителька Тріпта Тьяґі заявила в ефірі каналу NDTV, що “не соромиться” своїх дій. Вона обстоювала свої дії, стверджуючи, що такі методи необхідні, щоб “контролювати” й “давати раду” зі школярами.

Родина учня стверджує, що його побили за те, що той переплутав розклад занять. Відео, де вчителька наказує учням побити семирічного однокласника-мусульманина в малій приватній школі в районі Музаффарнаґар, за вихідні облетіло соцмережі.

“Чому так слабко вдаряєте? Бийте сильніше. Бийте по спині… його лице вже червоніє, тепер бийте по спині”, – каже дітям учителька на відео, на тлі хлопчик починає плакати.

Відео викликало обурення в соцмережах; кілька користувачів висловили думку, що вчительку треба притягнути до відповідальності.

Батько потерпілої дитини звернувся до поліції й забрав сина зі школи, але до суду позиватися не став.

Поліція зареєструвала провадження проти Тьяґі, але не заарештувала її. У жінки є можливість внести заставу.

Неназваний представник уряду повідомив газеті Indian Express, що в школі не було ламп і вентиляторів, а будівля не була належним чином поділена на різні приміщення для різних занять. Тьяґі ще не прокоментувала закриття школи.

Цей випадок призвів до скандалу по всій країні: кілька опозиційних політиків назвали дії вчительки “злочином на ґрунті ненависті”. В Уттар-Прадеші з 2017 року править індуїстська націоналістична партія Бгаратія-Джаната (BJP).

Депутат від опозиційної Партії конгресу Рагул Ґандгі заявив, що BJP частково відповідальна за міжрелігійну напруженість, яка відчувається по всій Індії. “Сіяти отруту дискримінації в головах невинних дітей, перетворювати таке святе місце, як школа, на базар ненависті. Це той самий гас, розлитий BJP, через який кожен куточок Індії палає”, – написав він у соцмережі Х.

У червні прем’єр-міністр Нарендра Моді відвідав США й повідомив журналістам, що в Індії “абсолютно немає місця дискримінації”.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!