ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індії за місяць вбили другого журналіста

22.09.2017, 14:43
Фото - Arindam Dey/AFP/Getty Images

В Індії 20 вересня забили до смерті репортера Шантану Бховміка, який висвітлював політичні заворушення на північному сході Індії. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

На журналіста накинулися з палицями, коли він повідомляв про протистояння між воюючими політичними угрупуваннями та поліцією в столиці штату Тріпура Агартала.

Голова штабу місцевої поліції Абхіджіт Саптарші 21 вересня заявив, що в зіткненнях також постраждали більше десяти офіцерів. “Пізніше ми знайшли тіло журналіста на місці сутички”, - повідомив він.

Саптарші зазначив, що у зв'язку зі смертю репортера нікого не заарештували, проте чотири людини були затримані за звинуваченнями, пов'язаними зі скоєнням насильства.

Згідно з даними Комітету захисту журналістів, після загибелі Шантану Бхомвіка кількість журналістів, вбитих в Індії з початку 1990-х років, зросла до 29.

Як повідомляв ІМІ, 5 вересня у місті Бангалор (Індія, штат Карнатака) вбили відому журналістку Гаурі Ланкеш, яка критикувала індуїстську націоналістичну політику. 55-річну Гаурі Ланкеш знайшли в калюжі крові біля порогу її дому. Їй вистрелили в голову і груди нападники, які приїхали на мотоциклі. Вона померла на місці. Мотив злочину поки що невідомий.

Liked the article?
Help us be even more cool!