ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР заяви Лукашенка про "екскурсію" вагнерівців до Польщі назвали ІПСО

Фото – GettyImages / РБК-Україна
Фото – GettyImages / РБК-Україна

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов назвав інформаційно-психологічною спецоперацією заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про “прогулянку” бойовиків ПВК “Вагнер” до Польщі.

Про це Юсов сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Це ІПСО, щоб привернути увагу і на “вагнерівців”, і на Білорусь, щоб нервувати, дратувати і відтягувати вже сили і засоби наших партнерів у ЄС і Північноатлантичному альянсі на ситуацію на білоруських кордонах. Але насамперед це ІПСО”, – заявив він.

Юсов відкидає можливість наступу “вагнерівців” на Польщу.

“Коли ми говоримо, наприклад, про Польщу, то сьогодні це не лише Збройні сили Польщі, це мова йде про Північноатлантичний альянс. І цей ексцес був би швидко, ефективно і жорстоко вирішений”, – наголосив Юсов.

Нагадаємо, 23 липня Олександр Лукашенко під час зустрічі в Санкт-Петербурзі з Володимиром Путіним заявив, що його “почали напружувати “вагнерівці”. Він зазначив, що бойовики хочуть “сходити на екскурсію у Варшаву й Жешув”.

“Можливо, й варто було говорити. Але скажу, що нас почали “напружувати” вагнерівці. Просяться на захід: “Дозвольте нам!” Я говорю: “Вам навіщо на захід туди?” Ну і в тиху… Ми ж контролюємо, що відбувається. “Ну, сходимо на екскурсію до Варшави та Жешува”, – сказав президент Білорусі.

США назвали безвідповідальними заяви Лукашенка про те, що російські бойовики ПВК “Вагнер”, які базуються на території Білорусі, загрожують вторгненням у Польщу. У Держдепі заявили, що Штати захистять кожен дюйм території НАТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!