ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР та ЗСУ прокоментували статтю The Telegraph про нібито новий наступ РФ під Харковом

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України та Сухопутних військах ЗСУ прокоментували матеріал британського видання The Telegraph, яке написало, що російська армія нібито планує новий “широкомасштабний наступ” на Харківську область 15 січня. 

Свої коментарі LIGA.net надали представник ГУР Андрій Юсов та начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Британське медіа 4 січня написало, що Україна готується до відновлення російського наступу поблизу Харкова через посилення бомбардування частини міста та області. Видання з посиланням на джерела в українській розвідці пише, що російські війська можуть посилити повітряні атаки напередодні 7 січня, а сухопутний наступ може розпочатися 15 січня.

За словами Володимира Фітьо, журналісти “все перекрутили” й в решті матеріалу немає “нічого нового”. 

Він заявив, що The Telegraph посилається на “якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки” й матеріал “не вартий уваги”.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що агресор може активізуватися під Куп'янськом, але підтвердити, що це відбудеться через 10 днів, розвідка не може.

Він повідомив, що ГУР фіксує певне накопичення сил та засобів окупантів на Купʼянському напрямку. Це, зокрема, може вказувати на те, що агресор може активізувати наступальні дії на цій ділянці фронту. 

“Разом з тим не можемо стверджувати, що росіяни готують ці дії саме на вказані дати. Українські сили безпеки та оборони вживають необхідних заходів для реагування”, – сказав Юсов.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, коментуючи 5 січня публікацію в The Telegraph про загрозу нового наступу РФ на Харків, заявив, що на різних напрямках фронту на Харківщині не фіксують скупчення російських військ, пише Суспільне. Водночас він додав, що Росія не відмовилася від планів щодо окупації територій Харківської області.

Нагадаємо, 5 січня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські захисники на Куп’янському напрямку відбили чотири атаки окупантів біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!