ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ГПУ зазначають, що крім Пукача карати нікого не планують, але справа Гонгадзе не закінчена

29.01.2016, 15:10

У справі зниклого журналіста Георгія Гонгадзе, крім екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача, на сьогодні притягати до відповідальності нікого не планують. Однак цю справу не закінчено. Таку думку висловив заступник генерального прокурора України Віталій Касько в інтерв'ю газеті "День", повідомляє Укрінформ.

“Мені відомо, що в Головному слідчому управлінні ГПУ все ще триває якесь розслідування. Але, крім Пукача, нікого іншого досі не притягнули до відповідальності. І, судячи з усього, цього робити не планують. Можу висловити свою думку: на Пукачі цю справу не закінчено. І те, що в цій справі не поставлено остаточну крапку, є чорною плямою на репутації правоохоронної системи України. Суспільство не почуло, чому не притягнуті до відповідальності ті особи, щодо яких виникають підозри”, - підкреслив Касько.

Він додав, що справа Гонгадзе є наріжним каменем для української правоохоронної та судової системи. “Ця справа ще з давніх часів демонструє проблеми прокуратури - її залежність від політичної кон'юнктури. Це те, з чого голосно заговорили про проблеми у прокуратурі, і до цього часу ситуація серйозно з місця не зрушила”, - зазначив Касько.

Як повідомляв ІМІ, 6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, надалі в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Liked the article?
Help us be even more cool!