ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Гамбії напередодні виборів заарештовано трьох журналістів

16.11.2016, 14:35
В Гамбії напередодні виборів заарештували трьох журналістів. Вони були затримані без пред'явлення звинувачень, повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

Так, генеральний директор державної телерадіокомпанії Гамбії Момоду Сабаллі (Momodou Sabally) був звільнений з роботи минулого тижня і відразу ж заарештований спецслужбами. У чому звинувачується Сабаллі невідомо.

Невдовзі репортера того ж мовника Бакарі Фатті (Bakary Fatty) затримали співробітники національної розвідки. Також був узятий під варту документаліст, режисер телебачення і фотокореспондент Альхаджі Манка (Alhagie Manka). Його затримали після того, як він зробив фотографії президентського кортежу.

Всі троє поки ще не постали перед судом. Як зауважує Human Rights Watch, це порушення законодавства Гамбії, журналістам мають або висунути офіційні звинувачення, або ж відпустити.

Арешти журналістів відбулися напередодні виборів, призначених на 1 грудня, на яких чинний президент Яхья Джамме балотується на п'ятий термін. “Широко відомий у світі як диктатор, він прийшов до влади в Гамбії в 1994 році після військового перевороту і з тих пір вигравав вибори чотири рази поспіль”, - пише The Guardian.

Human Rights Watch висловив занепокоєння з приводу справедливості останніх виборів, стверджуючи, що спецслужби Джамме  використовували насильницькі методи, викрадення, тортури, залякування і довільні арешти, аби придушити свободу слова в країні та зберегти чинного президента при владі.

Відповідно до Всесвітнього індексу свободи преси (організації “Репортери без кордонів”),  Гамбія в 2016 році посіла 145 місце.

Liked the article?
Help us be even more cool!