ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії затримали керівників філії російського Sputnik

07.04.2022, 12:05
Фото – Sputnik
Фото – Sputnik

Співробітники Поліції безпеки Естонії (КаПо) затримали 6 квітня керівників порталу Sputnik Meedia, які підозрюються у злочині проти миру, а точніше – у порушенні міжнародних санкцій, повідомляє портал Delfi.

За даними видання, затримані – Олена Черишева та Маті-Дмитро Терестал.

Згідно з матеріалами, зібраними за порушеною торік кримінальною справою, є підстави підозрювати, що вони через портал Sputnik Meedia створили особі, що перебуває під санкціями, доступ до фінансового ресурсу вартістю понад 350 тисяч євро.

Згідно з підозрою, гроші для цього надійшли від російської федерації. Крім того, вони продовжували підтримувати роботу порталу і після санкцій, запроваджених Європейським Союзом 1 березня 2022 року.

Підозру висунуто за статтею 931 Пенітенціарного кодексу Естонії.

Провідний державний прокурор Тааві Перн пояснив, що кримінальну справу порушено у зв'язку з підозрою у фінансових зв'язках, заборонених міжнародними санкціями. “Європейський Союз запровадив міжнародні санкції у зв'язку зі злочинами, вчиненими проти української держави та народу. У цьому кримінальному провадженні ми не даємо оцінки вмісту, опублікованому на цьому порталі”, – сказав Перн.

Liked the article?
Help us be even more cool!