ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії суд оштрафував чоловіка на 444 євро за футболку з написом "СРСР"

10.04.2023, 10:45
Фото – Sergei Stepanov / ERR
Фото – Sergei Stepanov / ERR

В Естонії мешканця міста Нарва, який 9 травня 2022 року прийшов до танка-пам’ятника у футболці з написом "СРСР", оштрафували на 444 євро, повідомляє портал ERR.

Таке рішення Ідаська префектура ухвалила ще 24 листопада, але набрало чинності воно 4 квітня 2023 року, коли касаційну скаргу чоловіка не взяв до розгляду Державний суд.

Чоловік був покараний у межах порушеного проти нього провадження про провину за статтею 151'1 Пенітенціарного кодексу. За матеріалами слідства, чоловік 1961 року народження вчинив правопорушення, коли 9 травня прийшов до встановленого між Нарвою та Нарва-Єесуу танка-пам’ятника у футболці червоного кольору з написом "СРСР" і гербом Радянського Союзу. 

Побачивши поліцейський патруль, чоловік намагався заховати футболку під курткою. Це свідчить про те, що він розумів, що носіння предмета одягу з такою символікою заборонено, вважають у префектурі.

"Демонстрація такої футболки 9 травня є актом провокації, безпосередньо пов'язаної з виправданням скоєння міжнародного злочину, і не має нічого спільного з ушануванням пам'яті полеглих", – зазначили і в поліції, і у Віруському повітовому суді, який на початку лютого не став скасовувати виписаний чоловікові штраф.

На суді чоловік також підтвердив свою підтримку агресії Російської Федерації проти України.

Водночас суд розцінив ступінь провини чоловіка як середній, оскільки завдяки втручанню поліцейських заборонену символіку він демонстрував лише "в короткий проміжок часу та відносно невеликій кількості осіб".

Виплачувати штраф чоловік зможе протягом пів року щомісячними платежами в розмірі 74 євро.

Радянський танк-пам'ятник за рішенням уряду було демонтовано 16 серпня 2022 року і перевезено на зберігання до Військового музею, розташованого у Віймсі.

Liked the article?
Help us be even more cool!