ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії подумують над забороною телеканалів підсанкційного російського олігарха

25.11.2019, 10:19
Фото - Georgia News
Фото - Georgia News

В Естонії аналізують питання про можливу заборону на трансляцію телеканалів, пов'язаних з включеним в санкційний список ЄС російським олігархом Юрієм Ковальчуком.

Про це повідомив радник з медіапослуг Департаменту захисту прав споживачів і технічного нагляду Пеетер Соокруус, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на портал ERR.

“Ми знаходимося в ситуації аналізу і дуже швидких кроків не плануємо. Але жодні варіанти не виключені. В аудіовізуальній сфері держави можуть вводити дещо різні правила, тому у них трохи різний правовий простір і, відповідно, можливості для реагування”, - сказав Соокруус.

За його словами, у регуляторів Латвії і Литви є право приймати рішення з приводу трансляції каналів, а в Естонії у Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду такого права немає. “У нас функція трохи інша. Ми можемо зробити припис про припинення трансляції каналу на деякий час, але ми не ведемо регулярного моніторингу”, - пояснив Соокруус.

У Міністерстві культури зазначили, що санкції можливі, але приймаються скоріше як виняток як доповнення до більш поширених фінансових санкцій, заборони на в'їзд і ембарго на постачання зброї.

“Естонія не передбачила у своєму законодавстві такий варіант міжнародних санкцій. Проте вищесказане не означає, що не слід обговорити внесення відповідних поправок, якщо компетентні відомства визнають це необхідним”, - сказав радник з аудіовізуальних засобів мінкульту Маті Каалеп.

Проаналізувати ситуацію мають намір і в МЗС. “Проконсультуємося з латвійськими колегами та Європейською комісією щодо точних причин та підстав для введення санкцій і проаналізуємо прийняте рішення”, - повідомила прессекретарка зовнішньополітичного відомства Естонії Інга Боуден.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2019 року Національна рада Латвії з електронних ЗМІ вирішила зупинити трансляцію дев'яти каналів, які входять до холдингу російського мільярдера Юрія Ковальчука, який включений до списку санкцій ЄС за підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!