ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії щопонеділка більше не виходитиме жодна газета естонською мовою

04.01.2023, 10:18
Фото – Anna Aurelia Minev / ERR
Фото – Anna Aurelia Minev / ERR

В Естонії із 16 січня щопонеділка більше не виходитиме жодна паперова газета естонською мовою. Останнім виданням, що оголосило про відмову від понеділкового тиражу, стала газета Eesti Päevaleht, повідомляє ERR.

Ця газета із 16 січня оголосила про припинення виходу в паперовій версії щопонеділка.

Про відмову від паперового номера наприкінці минулого року повідомили Postimees і Õhtuleht, а ділова газета Äripäev восени минулого року взагалі відмовилася від паперового видання, повністю перейшовши в цифровий формат.

Головний редактор Eesti Päevaleht Урмо Соонвальд і голова правління концерну Delfi Meedia Арго Віркебау, що володіє газетою, заявили, що це рішення стало результатом підвищення розцінок і відомчих рішень.

“У держави були моменти й можливості, щоб проаналізувати коротко- і довгострокові наслідки зростання цін, але чомусь вона посприяла тому, щоб близько 65 тисяч передплатників Õhtuleht, Postimees і Eesti Päevaleht більше не змогли читати щопонеділка паперову газету”, – зазначили Соонвальд і Віркебау.

Оскільки Eesti Päevaleht уже давно відмовилася від суботнього номера, газета тепер виходитиме лише чотири дні на тиждень.

Державне поштове підприємство Omniva наприкінці минулого року повідомило про різке підвищення розцінок на доставлення періодики додому, після чого Postimees і Õhtuleht відмовилися від понеділкового номера. 

Eesti Päevaleht наприкінці року повідомила, що й далі виходитиме щопонеділка, але головреди видань-конкурентів уже тоді прогнозували, що виданню доведеться незабаром переглянути це рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!