ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії арештували медійницю, яка писала статті для кремлівської підсанкційної медіагрупи

В Естонії суд відправив під варту свою громадянку Світлану Бурцеву, яка писала матеріали для підсанкційної російської державної медіагрупи “Росія сьогодні”. Про це повідомляє мовник ERR з посиланням на Eesti Ekspress.

Медійниця перебуває під вартою з початку березня, поліція підозрює її в порушенні міжнародних санкцій. 

Мешканка Таллінна писала статті й робила фотографії для інтернет-видання Baltnews.com, яке є частиною медіагрупи “Росія сьогодні”. Європейський Союз запровадив санкції як щодо “Росія сьогодні”, так і щодо її генерального директора Дмитра Кисельова.

Світлана Бурцева. Фото – stolitsa.ee

Державна прокуратура подала клопотання про арешт Бурцевої 29 лютого, а Хар'юський повітовий суд узяв її під варту 1 березня, щоб не допустити скоєння нею нових злочинів і можливої втечі до Росії. Окружний суд ухвалить рішення про продовження утримання Бурцевої під вартою не пізніше ніж на початку квітня.

Водночас 27 березня під час суду з'ясувалося, що цього тижня естонська Поліція безпеки висунула Бурцевій додаткову підозру – вже за статтею дій проти Естонії.

Раніше Світлана Бурцева працювала журналісткою інтернет-видання Sputnik Eesti, яке припинило свою діяльність в Естонії у 2019 році через санкції. Із 2023 року вона є членом партії Koos, один з лідерів якої Айво Петерсон перебуває під судом за звинуваченням у державній зраді.

Liked the article?
Help us be even more cool!