ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії відбулася церемонія вручення журналістської премії імені Шеремета

26.10.2017, 10:37
Фото - "Європейська правда"

Сьогодні, 26 жовтня, в Таллінні (Естонія) під час Форуму громадянського суспільства Східного партнерства відбулася церемонія вручення журналістської премії імені Павла Шеремета, повідомляє “Європейська правда”.

Цьогоріч цю нагороду присудили незалежному азербайджанському журналісту-розслідувачу Афгану Мухтарли, якого спецслужби викрали в Грузії 29 травня та таємно перевезли до Азербайджану.

Нагороду вручили дружині журналіста, Лейлі Мустафаєвій, оскільки її чоловік досі перебуває у в’язниці. Раніше повідомлялося, що журналісти з 16 країн вимагають звільнити журналіста з в'язниці Азербайджану.

Лейла Мустафаєва повідомила, що її чоловік передав через адвоката лист зі зверненням до учасників форуму, але згодом адвоката обшукали і конфіскували цей документ.

Премію імені Шеремета вручають за сміливість та відданість журналістським стандартам представникам ЗМІ з країн-членів Східного партнерства. Афган Мухтарли писав статті, зокрема, про незаконний трафік та контрабанду через кордон Азербайджану.

Цього року дану премію вручають вдруге. Першим лауреатом, визначеним минулого року, став український журналіст, кримчанин Микола Семена.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, у якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

24 липня 2017 року Головне слідче управління Національної поліції засекретило всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, було ухвалено постанову про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) зобов’язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до рішень, прийнятих слідчими суддями Печерського районного суду Києва з клопотанням у кримінальному провадженні.

22 вересня 2017 року Головне слідче управління Нацполіції заявило, що засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, “які беруть учать у кримінальному судочинстві”.

Станом на жовтень 2017 року у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета у слідства немає підозрюваних, яких можна з упевненістю судити. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!