ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄС представили новий план боротьби з тероризмом та кіберзлочинами

29.04.2015, 12:39

28 квітня у Страсбурзі перший віце-президент Європейської Комісії Франс Тіммерманс і єврокомісар внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос представили план боротьби з тероризмом та кіберзлочинами, покликаний замінити попередню стратегію, прийняту на 2010-2014 роки. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на видання EurActiv.

Документ містить 20 сторінок і передбачає дії Євросоюзу з посилення безпеки на 2015-2020 роки. У документі визначено три пріоритети безпекової політики, серед яких - запобігання тероризму і протидія радикалізації, боротьба з організованою злочинністю та боротьба з кіберзлочинністю.

Так, Єврокомісія планує налагодити тісніші зв’язки з фахівцями ІТ-індустрії для спільної протидії кіберзлочинності. Так, в 2015 році проведуть спільний форум ЄС та великих ІТ-компаній для боротьби з терористичною пропагандою в інтернеті та соціальних мережах, а також підвищення компетенції правоохоронних органів у сфері технологій.

Крім того, планується підвищення потенціалу Європолу шляхом створення Європейського контртерористичної центру для підтримки національних правоохоронних органів у сфері боротьби з іноземними бойовиками, фінансуванням тероризму, поширенням екстремістських матеріалів та незаконним обігом вогнепальної зброї.

Згідно з повідомленням, відповідальність за внутрішню безпеки в першу чергу покладається на держави-члени ЄС, але підкреслюють, що вирішення транскордонних проблем вимагає довіри, співпраці, обміну інформацією та спільних дій між усіма країнами Євросоюзу.

Зокрема, Єврокомісія планує створити спеціальний центр по боротьбі з радикалізацією, до роботи в якому залучать кращих фахівців галузі. Також ЄС планує покращити співпрацю з третіми країнами для подолання такого явища, як іноземні військові найманці.

Крім того, особливу увагу приділятимуть подоланню фінансування терористів, посиленню правової бази щодо обігу вогнепальної зброї тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!