ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС готують аудит Facebook

28.09.2018, 11:40

Facebook повинен прийняти аудит з боку Європейського агентства кібербезпеки та Управління захисту даних. Відповідне положення передбачене в проекті резолюції Європарламенту, яка стосується незаконного використання даних користувачів, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Резолюцію розробив голова комітету ЄП з громадянських свобод Клод Мораєс у відповідь на скандал з передаванням персональних даних користувачів Facebook компанії Cambridge Analytica. Йдеться про персональні дані приблизно 87 млн користувачів, з яких 2,7 млн - жителі ЄС.

“Мало того, що політика та дії Facebook можуть поставити під загрозу особисті дані громадян, але тоді вони вплинули на результати виборів та на довіру громадян”, - заявив Мораєс, маючи на увазі, ймовірно, виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit.

Комітет має намір ухвалити резолюцію 10 жовтня і передати її на розгляд парламенту наприкінці жовтня.

Скандал із Facebook та Cambridge Analytica виник лише за кілька місяців до того, як набрало чинності законодавство про захист даних ЄС, згідно з яким компанії, що здійснили порушення, можуть бути оштрафовані на 4 відсотки від глобального обороту.

Єврокомісія погрожує Facebook санкціями в разі невиконання до кінця року умов надання послуг, які можуть ввести в оману. Компанії, що працюють в ЄС, повинні отримати чітку згоду на збір особистої інформації, інакше їм загрожують великі штрафи. Компанії також повинні надавати інформацію всім зацікавленим користувачам про будь-які порушення даних та повідомляти контролювальні  органи протягом 72 годин.

Liked the article?
Help us be even more cool!