ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄC попередили Facebook і Twitter про санкції

21.09.2018, 12:41

Компаніям Facebook і Twitter загрожуватимуть санкції ЄС, якщо вони не дотримуватимуться європейських правил захисту персональних даних користувачів. Про це заявила 20 вересня єврокомісар з питань юстиції Вера Юрова, повідомляють “День” та DW з посиланням на Reuters.

“Якщо ми не побачимо прогресу, будуть вжиті санкції. Це цілком очевидно. Ми не можемо вести переговори завжди, ми маємо побачити результати”, - наголосила вона.

За заявами представників Facebook, компанія оновила умови угоди для користувачів соцмережі в травні. Однак Євросоюз незадоволений пунктом у призначеній для користувача угоді Facebook, згідно з яким компанія залишає за собою право використання інформації користувачів навіть після її видалення.

За словами єврокомісарки, у соцмережі Facebook є час до кінця поточного року.

“Мій терпець урвався. Facebook обіцяв мені виправити решту умов надання послуг, які можуть ввести в оману, до грудня, це триває вже надто довго”. Вона пообіцяла “швидкі дії” в разі зривання дедлайну соцмережею.

Нагадаємо, 25 травня набули чинності Норми загального захисту даних ЄС (General Data Protection Regulation, GDPR). Громадяни ЄС отримали не тільки можливість у простій і доступній формі отримати від організацій інформацію про свої дані, а й право на заборону їхнього використання, виправлення неправильної інформації і повне їхнє видалення з інтернету. За запитом користувачів інтернет-компанії зобов'язані, зокрема, надати інформацію, з якою метою використовуються персональні дані, чи не передані вони до третіх країн тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!