ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чикаго пограбували телегрупу, яка знімала репортаж про серію пограбувань

30.08.2023, 14:00
Фото – chicago.suntimes.com
Фото – chicago.suntimes.com

У Чикаго (США) пограбували знімальну групу телеканалу Univision Chicago, яка готувала репортаж про серію пограбувань.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Univision Chicago.

Троє озброєних чоловіків у лижних масках та з пістолетами відібрали камеру та інші речі в журналістів 28 серпня близько 5-ї ранку. В цей час репортер та фотограф знімали сюжет у мікрорайоні Вест-Таун.

“Вони підійшли до журналістів зі зброєю й пограбували. Здебільшого забрали особисті речі, а ще камеру”, – повідомив виданню Chicago Tribune віцепрезидент відділу новин Univision Chicago Луїс Ґодінез.

За словами Ґодінеза, команда знімала репортаж про пограбування у вест-таунській громаді, який мав увійти до ранкових новин. Віцепрезидент стверджує, що відзнятий матеріал був на вкраденій камері, тож сюжет не потрапив в ефір.

Поліція Чикаго повідомила, що потерпілі – двоє чоловіків 28 і 42 років. За словами правоохоронців, вони перебували на вулиці, коли троє осіб під’їхали до них на сірому седані й чорному джипі. На цих автівках злочинці й утекли, відібравши в журналістів їхні речі.

Правоохоронці стверджують, що ніхто не постраждав і нікого не затримано.

Ґодінез заявив, що Univision Chicago – місцева філія міжнародної медіакомпанії TelevisaUnivision – не називатиме імен репортера й фотографа з міркувань безпеки.

“З ними все гаразд, і ми працюємо над цим разом як команда”, – зазначив він.

Як пише видання, це друге пограбування журналістів у Чикаго за цей місяць. Раніше, 8 серпня, злочинці напали на фотографа каналу WLS-TV, коли той готував репортаж про одну пресконференцію у Вест-Сайді, й пограбували.

У зв’язку з пограбуваннями місцева філія №41 Національної асоціації співробітників мовників і техніків, яка представляє інтереси фоторепортерів у Чикаго, застерігає про зростання небезпеки для тих, хто працює в новинах. 

“Наші фотографи й репортери-новинарі виконують дуже важливий громадянський обов’язок, інформуючи нашу спільноту. Ми маємо рішучий намір стежити за тим, щоб їхня безпека була в пріоритеті”, – заявив президент місцевої філії профспілки Раза Сіддікі.

Сіддікі повідомив виданню Chicago Sun-Times, що деякі новинні станції, пов’язані з асоціацією, планують вжити додаткових безпекових заходів, зокрема давати знімальним групам охоронців.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!