ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані звільнили блогера, засудженого за "наклеп" на поліцейського

04.03.2019, 12:03
Фото - radiosvoboda.org

У Азербайджані 2 березня вийшов на свободу блогер Мехман Гусейнов, що був засуджений до двох років ув’язнення за нібито наклеп на поліцейського у 2017 році, повідомляє Радіо Свобода.

У день виходу з в’язниці Мехман Гусейнов прийшов на могилу журналіста Ельмара Гусейнова – засновника і головного редактора журналу “Монітор”, якого застрелили у 2005 році, а винуватців досі так і не знайшли.

Мехман Гусейнов був засуджений у справі про “наклеп” за те, що в січні 2017 року заявив, що зазнав жорстокого поводження з боку поліції. За кілька тижнів до засудження Мехман Гусейнов розмістив в інтернеті фотографії розкішних будинків, які, як він стверджував, належали урядовцям і депутатам. Він також критикував призначення президентом Ільгамом Алієвим його дружини Мехрібан Алієвої на посаду першого віце-президента.

Тисячі людей вийшли на демонстрацію в Баку, закликаючи до звільнення Гусейнова, втім влада цього не зробила. Пізніше, коли він перебував в ув’язненні, Гусейнова хотіли засудити за “спротив представникові влади із застосуванням насильства, небезпечного для його здоров’я і життя”. Проте влада країни закрила нову справу після протестів і обурення з боку активістів в Азербайджані і за кордоном.

Правозахисні організації та уряди західних країн протягом багатьох років закликають владу Азербайджану звільнити політв’язнів і звинувачують уряд у сфабрикованих кримінальних справах для придушення інакомислення і свободи ЗМІ. Президент Ільгам Алієв цю критику ігнорує.

Liked the article?
Help us be even more cool!