ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані затримано журналіста опозиційної газети за "хуліганство"

01.09.2014, 11:40

29 серпня співробітниками апшеронської поліції (Азербайджан) затриманий кореспондент газети «Азадлиг» і ведучий інтернет передачі «Азербайджан Саати» (Година Азербайджану) Сеймур Хазі. Він звинувачується в хуліганстві, скоєному з застосуванням зброї або предмета, використовуваного в якості зброї. Про це повідомляє сайт проекту моніторингу свободи слова у країнах Східного партнерства "EaP Media Freedom Watch".

Про це повідомив адвокат Ельтон Гулієв. За словами адвоката, невідомий підійшов до журналіста з питанням, чому Сеймур не відповідає на його месиджі в Фейсбук. Не дочекавшись відповіді, чоловік накинувся на Хазі і кілька разів ударив його. Журналіст відбивався пластмасовою пляшкою з водою, яка була у нього в руці. При затриманні Сеймура Хазі звинуватили в тому, що він нібито побив людину і завдав їй удари пляшкою по голові. 

Заступник головного редактора «Азадлиг» Рагім Гаджієв переконаний, що Сеймура обмовили, його арешт - це політичне замовлення. «Влада продовжує політику політичних репресій. Арешт Сеймура - черговий результат цієї політики. І на сторінках газети та в програмі «Азербайджан Саат» Сеймур завжди різко критикував уряд. Мабуть, влада не захотіла більше терпіти критику і шляхом провокації домоглася арешту журналіста », - сказав Р.Гаджієв. 

Як повідомляє інформагентство Turan, отримати інформацію в прес службі МВС не вдалося. 

Сеймур Хазі неодноразово піддавався тиску. У 2011 році він був жорстоко побитий невідомими недалеко від свого будинку. Справу досі не розкрито. Журналіст подав до суду до Апшеронського відділення поліції за ухилення від розслідування даного факту.

"EaP Media Freedom Watch"

 

Liked the article?
Help us be even more cool!