ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані журналісти протестують проти законопроєкту, який обмежує роботу незалежних ЗМІ

28.12.2021, 17:00
Учасники акції протесту в Баку, 28 грудня 2021 року. Фото – Радіо Свобода
Учасники акції протесту в Баку, 28 грудня 2021 року. Фото – Радіо Свобода

У Баку (Азербайджан) журналісти незалежних та опозиційних засобів інформації вийшли 28 грудня на акцію проти законопроєкту “Про медіа”, ухваленого парламентом у другому читанні, повідомляє Радіо Свобода.

Присутні скандували “Свободу пресі”, “Ми не зникнемо з вашою забороною” та “Ні – репресивному закону”. 

Журналістка Хадіджа Ісмаїлова виступила з вимогою припинити обговорення в парламенті цього проєкту закону до того, як з нього будуть вилучені норми, що обмежують діяльність незалежних ЗМІ. 

Протестувальники наголосили, що законопроєкт у разі його схвалення посилить репресії та надасть державі широкі можливості визначати, хто саме може займатися журналістикою.

“Створення Реєстру журналістів та інші нововведення в законі суперечать Конституції та Європейській конвенції про свободу слова. Вимагаємо створення робочої групи з представників громадянського суспільства та за її участю повторного обговорення законопроєкту”, – цитує видання “Кавказький вузол” текст резолюції, який учасникам акції вдалося передати депутатам парламенту.

Співробітники поліції, що прибули на місце акції, оточили журналістів і відібрали в них плакати. Згодом учасників акції витіснили на Алею шахідів.

Liked the article?
Help us be even more cool!