ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані затримали журналіста агентства Turan

В Азербайджані поліція затримала редактора економічного відділу агентства Turan Хафіза Бабали. Затримання пов'язують зі справою про контрабанду валюти, за якою раніше заарештували керівників незалежного видання Abzas Media, повідомляє Turan.

Про зв'язок Бабали зі справою проти співробітників Abzas Media агентству заявили в МВС Азербайджану. Як журналіст пов'язаний з цією справою, невідомо.

Раніше сьогодні родичі Бабали повідомили Turan, що додому до журналіста прийшли співробітники Головного управління поліції Баку, провели обшук у його квартирі в Сумгаїті, а потім забрали його із собою.

Агентство уточнює, що Бабали вже викликали до поліції як свідка в справі про контрабанду валюти співробітниками Abzas Media.

Комітет захисту журналістів (CPJ) засудив затримання журналіста-розслідувача Хафіза Бабали й закликав до негайного звільнення його та інших журналістів, яких нині утримує влада Азербайджану.

Координаторка програм КЗЖ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд заявила:

"Арештувавши широко шанованого журналіста-розслідувача Хафіза Бабали, влада Азербайджану лише підтверджує, що їхня справжня мета в нападі на Abzas Media – змусити замовкнути її безкомпромісні репортажі про офіційні звинувачення".

КЗЖ закликав до негайного звільнення Бабали та інших несправедливо затриманих журналістів, наголосивши на необхідності припинення репресій, що продовжуються, проти незалежної преси в Азербайджані.

Хафіз Бабали відомий в Азербайджані журналістськими розслідуваннями фактів корупції у владі.

Liked the article?
Help us be even more cool!