ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Австралії політик вперше погодувала дитину грудьми в парламенті

10.05.2017, 11:19

Австралійська сенаторка Ларіса Вотерс стала першим політиком, яка годувала дитину грудьми в стінах національного парламенту, повідомляє ВВС.

Член Партії зелених годувала свою двомісячну доньку Алію Джой під час голосування 9 травня.

Австралійський парламент ще 2016 року дозволив грудне вигодовування у своїй будівлі, однак досі ніхто не скористався цим правом.

До цього часу дітям було заборонено перебувати в залі засідань, а жінки-політики, яким треба було погодувати дитину, могли голосувати за довіреністю.

Сенатор Кейті Галлахер назвала цей момент визначальним. “Жінки по всьому світі роблять це в парламенті”, - сказала вона у коментарі Sky News Australia.

“Жінки продовжать народжувати дітей, і якщо вони хочуть виконувати свою роботу, бути присутніми на робочому місці та доглядати дитину… то ми повинні забезпечити їм таку можливість”, - додала політик.

Офіційний дозвіл на грудне вигодовування в парламенті Австралії дали після скандалу 2015 року з міністром Кейлі О'Дваєр, коли політику запропонували сціджувати молоко, щоби продовжувати виконувати свою роботу в парламенті без перерв.

Liked the article?
Help us be even more cool!