ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані таліби стратили місцевого радіоведучого

11.01.2019, 11:39
Фото - rsf.org

“Репортери без кордонів” (RSF) засуджують страту талібами радіоведучого Явіда Ноорі у провінції Фара на заході Афганістану під час перевірки на дорозі. Про це повідомляється на сайті RSF.

Ведучий двох передач радіо Neshat подорожував автобусом 5 січня, коли таліби зупинили транспортний засіб і стали обшукувати 30 пасажирів автобусу. Під час перевірки таліби відвели Ноорі  в бік і застрелили його.

27-річний журналіст розпочав працювати на радіо Neshat після закінчення навчання на факультеті психології в університеті Кабула і був автором передач, присвячених соціальним проблемам.

“Ця страта без суду та слідства принесла першу смерть від початку 2019 року, зафіксовану в барометрі RSF, – зазначила директорка бюро з питань Афганістану та Ірану Реза Муані. – Час покласти край цій практиці. RSF повторює свій заклик до міжнародної спільноти: будь-які перемовини з талібами мають супроводжуватися вимогою дотримуватися засадничих міжнародних угод у галузі гуманітарного права, починаючи з Женевської конвенції”.

У 2018 році Афганістан став країною, де загинуло за рік найбільше журналістів (15), посівши 118-те місце у Світовій класифікації свободи преси, складеній RSF.

Liked the article?
Help us be even more cool!