ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані затримали чотирьох журналістів, звинувативши в пропаганді "Талібану"

28.07.2021, 10:07
Фото – ariananews.af
Фото – ariananews.af

В Афганістані затримали чотирьох журналістів після репортажу в районі, що був захоплений бойовиками руху “Талібан”. Представників ЗМІ звинувачують у пропаганді тероризму.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ATN News.

Згідно з повідомленням МВС Афганістану, журналісти радіостанції “Міллат чаг” були затримані після того, як відвідали район Спін-Болдак, який 27 липня був захоплений бойовиками “Талібану”.

“Журналістів затримано за ведення пропаганди на користь “Талібану”, – заявив речник міністерства Мірваїс Станекзай.

За словами посадовця, Афганістан дотримується принципу свободи слова, втім афганська конституція також встановила певні обмеження, і той, хто пропагує “на користь ворога та терористів проти національних інтересів Афганістану”, порушує закон.

Як нагадує видання, з початку травня таліби почали широкомасштабний наступ по всьому Афганістану, під час якого повстанці захопили прикордонні переходи, десятки районів та оточили столиці кількох провінцій.

Наступ талібів відбувається на тлі виведення з Афганістану військового контингенту США та інших країн західної коаліції.

Як повідомляв ІМІ, у червні було вбито афганського журналіста Хафізуллу Хакпарасту в місті Пул-е-Алам під час протистояння між місцевими співробітниками Сил безпеки й бойовиками терористичного угрупування “Талібан”.

Liked the article?
Help us be even more cool!