ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Увімкнена геолокація на телефонах не допомагає ворогу наводитися на цілі — Держспецзв’язку

27.02.2022, 11:20
Зображення Держспецзв'язку
Зображення Держспецзв'язку

Напередодні соцмережами активно поширювався заклик до українців вимикати геолокацію на телефонах, бо начебто за нею російські війська можуть відстежувати розташування і наводитися на цілі. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації інформує, що це не так.

“Інформація про відстежування українців за геолокацією не відповідає дійсності! Увімкнена геолокація на телефоні не допомагає ворогу проводити наведення на цілі. Але закликаємо не поширювати у публічний доступ фото та відео із тегами вашої геолокації”, — йдеться у повідомленні.

Інформація Держспецзв’язку:

  1. Смартфони на Android чи iOS не відправляють локацію. Якщо ви хочете “зникнути” – вам треба вмикати авіарежим.
  2. Випадково кудись відправити повідомлення зі своєю локацією можна, наприклад, через вайбер чи телеграм. Не діліться в публічних чатах інформацією, як і куди легко проїхати. Тільки в особистих повідомленнях із друзями, але краще за все – в телефонній розмові.
  3. Не робіть "комплімент" ворогу: якби у росіян були технології відстежування вашої локації два попередні дні, навіщо їм би було потрібним ставити мітки?
  4. У чатах часто “лякають”, що будуть коригувати ворожі удари завдяки геолокації. Однак адреси укриттів та бомбосховищ і так у відкритому доступі.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!