ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд зобов’язав зробити сайти держорганів доступними для людей з порушенням зору, слуху та моторики

Фото – depositphotos.com
Фото – depositphotos.com

Кабінет Міністрів зобов’язав державні органи зробити свої сайти доступними для людей з порушенням зору, слуху та моторики відповідно до міжнародних стандартів WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines). Про це повідомляється на сайті уряду.

Міжнародні рекомендації WCAG 2.1 – це міжнародні рекомендації зі створення доступнішого онлайн-контенту для користувачів. Розроблені вони Консорціумом World Wide Web, головною міжнародною організацією зі стандартів для інтернету.

Так, рекомендації містять правила перекладу жестовою мовою, особливості читабельності тексту, розміщення картинок тощо. Їх мають використовувати веброзробники під час створення онлайн-ресурсів. У лютому настанови WCAG 2.1 уперше були перекладені українською мовою. 

“...В Україні налічується 2,7 млн осіб з інвалідністю. Це число стосується лише офіційно зареєстрованих людей, і воно, на жаль, лише зростатиме через війну. За стратегічної підтримки Швеції для нас важливо було підтримати Уряд у просуванні вебдоступності в країні та напрацюванні тих рішень, які потрібні, щоб ці громадяни, а також маломобільні люди мали доступ до необхідних державних послуг. Адже інвалідність чи тимчасові порушення не мають стати на заваді безперешкодному отриманню потрібної допомоги від держави”, – сказав постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Яко Сільє.

Схвалену Кабінетом Міністрів постанову розроблено в межах Національної стратегії з безбарʼєрності. 

Liked the article?
Help us be even more cool!