ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд США позивається до Facebook через придбання Instagram та WhatsApp

10.12.2020, 10:21
Фото – doblellave.com
Фото – doblellave.com

Федеральна торговельна комісія США (FTC) позивається проти Facebook через “багаторічний курс антиконкурентної поведінки”. Йдеться, зокрема, про придбання платформи Instagram та месенджера WhatsApp.

Про це йдеться на сайті комісії, повідомляють “Букви”.

У своєму позові FTC стверджує, що компанія незаконно підтримує монополію на соціальні мережі, вже багато років демонструючи антиконкурентну поведінку. Позову передувало тривале розслідування, яке комісія вела в співпраці з коаліцією генеральних прокурорів 46 штатів, округу Колумбія та Гуаму (незалежна частина США).

Комісія заявляє, що Facebook дотримується стратегії для усунення загроз своїй монополії, яка охоплювала придбання у 2012 році майбутнього конкурента Instagram та месенджера WhatsApp у 2014-му.

“Такий спосіб поведінки завдає шкоди конкуренції, не залишаючи споживачам вибору своєї соціальної мережі та позбавляючи рекламодавців переваг конкуренції”, – вважає FTC.

FTC у суді вимагає накладення на Facebook постійної судової заборони, яка може містити  вимогу продати активи Instagram та WhatsApp.

Крім того, комісія хоче змусити Facebook повідомляти про злиття з іншими компаніями або поглинання таких у майбутньому, а також узгоджувати такі дії.

Компанія вже відреагувала на повідомлення комісії про позов, заявивши, що раніше FTC схвалила придбання, через які тепер позивається.

“Ми розглядаємо скарги й скоро розповімо більше. За роки після того, як Федеральна торговельна комісія схвалила наші придбання, уряд тепер вимагає ухвалення рішення, не беручи до уваги вплив цього прецеденту на ширшу бізнес-спільноту або людей, які щодня вибирають наші продукти”, – прокоментували у Facebook.

Раніше TikTok звинуватила Facebook у спробах витіснити конкурента з ринку та закликала до сумлінної конкуренції. Кажучи про це, гендиректор TikTok Кевін Маєр згадував про неодноразові спроби Facebook створити додаток-аналог TikTok і заявив про атаки з боку конкурента, замасковані під патріотизм.

У липні керівники світових технологічних гігантів Amazon, Apple, Facebook і Google дали свідчення в Конгресі США, намагаючись переконати законодавців, що не витісняють конкурентів з ринку і працюють чесно.

Liked the article?
Help us be even more cool!