ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд скасував мита на Starlink до України, аби забезпечити кожен "Пункт незламності"

30.11.2022, 09:21
Фото - depositphotos.com
Фото - depositphotos.com

Кабінет Міністрів скасував мита та оподаткування ПДВ на ввезення до України систем супутникового зв'язку Starlink, аби забезпечити ними кожен “Пункт незламності”. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 29 листопада.

За його словами, уряд веде перемовини про можливість придбання нової великої партії з тисяч систем Starlink для України.

“Сьогодні ми затвердили необхідні документи, аби старлінки завозилися в Україну без мита і ПДВ. Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій”, - зазначив Шмигаль.

Він зазначив, що уряд працює над тим, аби кожен “Пункт незламності” забезпечити старлінком”.

Крім того, повідомляє Міністерство економіки, під податкові пільги потрапили комплектуючі для виготовлення енергетичного обладнання, засоби очищення води.

“Спочатку уряд звільнив від мита та ПДВ імпорт генераторів та енергетичного обладнання. Це рішення робить таку продукцію дешевшою приблизно на 25%. Сьогодні ми робимо ще один крок. Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинились у невигідному положенні, уряд додатково звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином, і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на чверть дешевшою”, - пояснив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що у “Пунктах незламності” встановлять термінали Starlink.

На оновленій онлайн-карті з "Пунктами незламності" тепер відображаються кілька категорій об'єктів, у тому числі й від бізнесу та з аптеками, магазинами, АЗС та банками, які продовжать роботу у разі відключення електроенергії.

Зараз по всій країні розгортаються "Пункти незламності": вже працюють понад 4 тисячі таких пунктів. Зокрема, у столиці таких "Пунктів незламності" планується 500.

Liked the article?
Help us be even more cool!