ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Китаю змусив Amazon видалити відгуки на книжку Сі Цзіньпіна

21.12.2021, 17:42
Фото – profit.ro
Фото – profit.ro

Amazon.cn видалив із сайту всі коментарі та рецензії на книжку генерального секретаря ЦК Компартії Китаю Сі Цзіньпіна “Про державне управління в Китаї” після того, як Пекін видав наказ з вимогою про видалення.

Про це повідомляє Читомо з посиланням на британське інформаційне агентство Reuters.

Це відбулося близько двох років тому, але не було висвітлене публічно, допоки Reuters не опублікував “спеціального звіту” минулого тижня. 

За словами одного з невідомих, пов’язаних з інцидентом, офіційний наказ із вимогою видалити рецензії опублікували через відгуки, що оцінювали книжку не на максимальні п’ять зірок.

Цей крок був частиною ширшої кампанії, спрямованої на те, щоб Amazon міг продовжувати вести бізнес у найбільш густонаселеній країні світу, де є значний простір для розвитку. До 2018 року компанія отримувала “дедалі більшу кількість запитів від (китайських) наглядових органів щодо видалення певного контенту, переважно політично вразливого”, згідно з документом внутрішнього брифінгу, на який посилається Reuters.

“Amazon дотримується всіх відповідних законів і правил, де б ми не працювали, і Китай не є винятком”, – сказав прессекретар компанії.

Відомо, що рецензії на книжку Сі Цзіньпіна заблоковано лише на китайському вебсайті Amazon. На загальному сайті Amazon.com “Про державне управління в Китаї” отримала 74% п’ятизіркових відгуків.

Нагадаємо, минулого року сенатори США просили Netflix не екранізовувати творів китайського фантаста Лю Цисіня, який підтримував уряд КНР.

Liked the article?
Help us be even more cool!