ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд ФРН заявляє, що не має стосунку до закриття рахунків Russia Today

05.03.2021, 15:06
Фото – RT
Фото – RT

Уряд ФРН заявляє, що не має стосунку до рішення німецького Commerzbank щодо закриття рахунків компаній, пов'язаних з Ruptly GmbH (відеоагентство RT) і RT DE Productions GmbH (сайт Russia Today німецькою мовою).

Про це заявили речники федерального уряду і МЗС ФРН на брифінгу в Берліні 5 березня, повідомляє Укрінформ.

“Це те, що не стосується федерального уряду”, – заявив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Речник МЗС Крістофер Бургер зі свого боку зауважив, що “не вперше російський уряд намагається зробити (німецький уряд. – Ред.) відповідальним за приватні взаємини між RT і його банками”.

Федеральний уряд, підкреслив він, ще раз чітко заявляє, що не має впливу на операції Commerzbank і його бізнесові відносини з клієнтами, а також не цікавиться тим, що відбувається з рахунками Russia Today. 

Погрози російської сторони щодо суворих заходів у відповідь, отже, є недоречними, підкреслив Бургер.

Раніше російські пропагандистські Ruptly GmbH і RT DE Productions GmbH повідомили, що одержали 26 лютого попередження про закриття їхніх рахунків у Сommerzbank із 31 травня цього року.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала відмову німецьких банків співпрацювати з RT DE і Ruptly “неприпустимим відверто ворожим ставленням закордонних партнерів до ЗМІ, зокрема російських”, політичним тиском на журналістів і “очевидним порушенням зобов'язання ФРН щодо забезпечення свободи слова та ЗМІ”. Захарова закликала Берлін “одуматись” і скасувати обмежувальні заходи та пригрозила в разі незгоди “жорсткими заходами у відповідь щодо німецьких ЗМІ, які працюють у Росії”.

Попередження про майбутнє закриття RT/Ruptly у німецькому Сommerzbank з’явилося через місяць після оголошення планів російського мовника запустити німецькомовний телеканал у грудні 2021 року. Також Ruptly заявило, що протягом кількох місяців надіслало декілька десятків запитів у понад 20 інших німецьких і міжнародних банків, які мають відділення в Німеччині, щодо відкриття рахунків для нового проєкту, але на більшість запитів отримано відмови, інші були проігноровані.

Liked the article?
Help us be even more cool!