ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Естонії схвалив законопроєкт щодо покарань за розпалювання ворожнечі

08.06.2023, 18:15
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Уряд Естонії у четвер, 8 червня, схвалив законопроєкт, який передбачає покарання за найсерйозніші форми розпалювання ворожнечі та злочини на ґрунті ненависті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Згідно із законопроєктом, у майбутньому каратимуться як злочини випадки, коли будь-хто публічно підбурює до ненависті, насильства або дискримінації щодо групи людей або члена групи за ознаками національності, раси, кольору шкіри, статі, інвалідності, мови, походження, релігії, сексуальної орієнтації, політичних переконань, майнового або соціального становища.

Покаранню підлягають тільки дії, які дають підстави побоюватися, що заклик призведе до насильства або становитиме серйозну загрозу безпеці суспільства. У разі інших правопорушень обтяжувальною обставиною буде те, що діяння скоєно на ґрунті ворожнечі.

На думку міністра юстиції Калле Лаанета, законопроєкт має регулювати тільки те, що конче необхідно, захищаючи водночас свободу слова.

За його словами, поправка необхідна, оскільки нині розпалювання ворожнечі не регулюється досить предметно.

Міністр зазначив, що одним із прикладів підбурювання до міжнародної ненависті та насильства є публічна пропаганда Російської Федерації проти українців, яка призвела до злочинів проти людяності.

Liked the article?
Help us be even more cool!