ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Данії заявив, що втручатиметься в проведення акцій зі спалення Корану

Уряд Данії на тлі скандалів зі спалення Корану заявив, що влада вивчає можливість втручатися в акції, якщо вони ображають інші країни, культури та релігії й де це може мати значні негативні наслідки.

Про це пише Суспільне з посиланням на сайт данського уряду.

Зазначається, що свобода слова є однією з найважливіших цінностей у данському суспільстві. На думку уряду, так і має бути у відкритому демократичному суспільстві, де свобода вираження думок широко застосовується.

Водночас Данія працює над розвитком співпраці між країнами світу. Наголошується, що, зважаючи на напружену безпекову ситуацію в Європі, настав час будувати партнерство, а не сіяти розбрат між народами.

"Зараз ми зіткнулись із ситуацією, коли спалення священного Корану в Данії досягло такого рівня, коли Данію в багатьох частинах світу на всіх континентах розглядають як країну, яка сприяє образам і очорненню культур, релігій і традицій інших країн. 15 урядів виступили з осудом Данії. На перемовини викликали наших послів. Організація ісламського співробітництва збирається в понеділок у відповідь на спалення священного Корану в Данії та Швеції", – йдеться в повідомленні уряду Данії.

Як зазначили в заяві, основною метою деяких дій під час спалення Корану було образити та спровокувати реакцію в інших країнах та з інших країн. Це може мати серйозні наслідки, які фундаментально шкодять Данії та інтересам однодумців. Це також може мати серйозні наслідки для безпеки в Данії.

"Уряд Данії чітко відмежувався від спалення священного Корану та засудив його. Підпали є глибоко образливими та нерозсудливими діями, вчиненими кількома особами. Ці кілька людей не представляють цінностей, на яких побудоване данське суспільство", – відзначили в заяві.

Також зауважується, що такі дії грають на руку екстремістам, які сіють розкол тоді, коли потрібно об’єднатися. Ці екстремісти приносять користь країнам, які хочуть вбити клин між Заходом і Глобальним Півднем.

Тому уряд Данії вивчатиме шляхи, як у межах конституції та свободи слова мати вплив в особливих ситуаціях, коли акції ображають інші країни, культури та релігії.

Liked the article?
Help us be even more cool!