ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УП: критику Януковича та уряду намагатимуться представити як російську "джинсу"

11.09.2013, 13:39

Редакція “Української правди” вважає продовженням дискредитаційної кампанії проти видання інформацію про те, що редактор “Економічної правди” Сергій Лямець отримав матеріальну винагороду за розміщення піар-матеріалу про дискредитацію української гривні. УП вважає, що за цим стоїть команда першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Про це йдеться у заяві видання, розміщеній на сайті.

УП заявляє, що інформація про те, що Лямець отримав матеріальну винагороду за розміщення “російських темників”, є брехнею. “Ця брехня є продовженням кампанії проти "Української правди", метою якої є дискредитація незалежних ЗМІ і зниження довіри до нас. Це - масштабна провокація з використанням значних матеріальних ресурсів і спецслужб”, - йдеться у заяві.

При цьому редакція зауважує, що сайти УП - автономні. “...це означає, що економісти мають доступ тільки до "Економічної правді". Новину про прогноз Сбербанку Росії на сайт ставив черговий редактор "Української правди". По-друге, сама новина, яка розлютила медіа-штаб Арбузова, з'явилася у цей день на багатьох інших сайтах. Задовго до її появи в стрічці УП”, - зазначають в редакції.

Також УП заявляє, що не публікує замовних матеріалів: “Ми не публікуємо "джинсу". Це наша принципова позиція”. “Як і раніше, якщо на сайтах "Життя", "Таблоїд", "Економічна правда" розміщуються рекламні новини чи статті, вони обов'язково позначаються плашкою "На правах реклами", - зазначає редакція.

Також видання звертає увагу, що “рекламні новини НІКОЛИ не публікуються у новинній стрічці на головній сторінці "Української правди".

“Ми переконані, що ця образа (а звинувачення в отриманні грошей за розміщення новини - це пряма образа) з'явилася у відповідь на наші публікації про діяння арбузовских піарників. Остання з них - про причетність людей Арбузова до дезінформації та злому пошти журналістів”, - йдеться у заяві.

Крім того, УП звертає увагу на те, що команда Арбузова замість того, аби роз’яснити ситуацію з гривнею після таких повідомлень, звинувачує журналістів "грі на користь Росії", щоб зруйнувати довіру до ЗМІ.

“Ця "операція " арбузовських піарників мала ще одну мету. Відтепер в Україні критика уряду і президента, публікації про реальний стан речей в економіці будуть розцінюватися як слідування "російським темникам". Тобто "младореформатори" безсоромно використовують антиросійський ажіотаж в Україні для виправдання власної неефективності", - заявляють в УП.

Також редакція УП закриває коментарі через “навалу арбузівських ботів”.

Нагадаємо, за останній час відбулося кілька подій, котрі можна схарактеризувати як провокації, спрямовані на дискримінацію сайту «Українська правда»: 1) у низці обласних центрів України поширювалася «друкована версія» УП; 2) було створено сайт-клон «Українська кривда»;  3) до клонів можна віднести також сайт «Українська неправда»; 4) в понеділок 9 вересня стало відомо про те, що «информационное агенство «Украинская правда»» набирає штат працівників.

Liked the article?
Help us be even more cool!