ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УНІАН у своєму матеріалі радить не ділитися речами з нужденними

22.09.2022, 17:45
Фото – vpolshchi.pl
Фото – vpolshchi.pl

Інформаційна агенція УНІАН радить не ділитися своїми речами з іншими людьми.

“Усе, що торкається вашої голови, голого тіла, ніг і грошей, ні в якому разі не можна віддавати іншим людям”, – йдеться в матеріалі УНІАН за 15 вересня, на який звертає увагу “Детектор медіа”.  

Відповідний заклик поширили в матеріалі під заголовком “Хвороби, злидні, самотність: чому не можна віддавати свої речі бідним”.

Авторка матеріалу – Кристина Кащавцева. Серед інших її матеріалів на сайті УНІАН – “Найкращі привітання віруючим”, “Як почистити газову плиту” та “Що робити, якщо двері мікрохвильовки не відкриваються”.

Вона стверджує, що не варто віддавати свої речі до церков, поруч з якими “завжди багато жебраків”, бо разом з одягом ви віддаєте добробут, а натомість можете отримати нещастя та навіть психічні розлади. 

Якщо вірити тексту УНІАН, “разом зі шматком тканини віддаєте і душу, що негативно позначиться на вашому благополуччі в майбутньому”, зауважує “Детектор медіа”.

Публікація детально перелічує “заборонені предмети”, які не можна жертвувати. Серед них матраци, ковдри, майки, піжами, капелюхи, хустки, сумки, гаманці.  

Але разом з тим наводить один рецепт, як віддати одяг стражденним. Для початку авторка радить його випрати. А потім – окропити святою водою, запалити церковну свічку та прочитати молитву, щоб “очистити зібране від своєї енергетики”. 

Як повідомляв ІМІ, Незалежна медійна рада вважає, що в матеріалах інформагентства УНІАН “На Україну випала карта смерті”: таролог передрекла кривавий період у війні”, “Названо 4 міста, які загарбники будуть знищувати вже скоро” та “15 липня: народне свято, прикмети погоди, традиції і заборони” порушено п. 6 Кодексу етики українського журналіста, Принципи та цінності Редакційної політики УНІАН; крім того, в перших двох згаданих матеріалах також порушено й п. 2 ч. 3 ст. 26 ЗУ про пресу (з урахуванням ч. 3 ст. 21 ЗУ про інформагентства), а в останньому – Політику щодо джерел інформації Редакційної політики УНІАН. 

Незалежна медійна рада вважає, що під час великої війни, коли якісна та достовірна інформація є запорукою інформаційної безпеки та успішного спротиву російській агресії в інфопросторі, медіа слід утриматися від створення матеріалів, які можуть спричинити паніку та негативні емоції і які засновані не на перевірених фактах та компетентних експертних думках, а на сумнівних з погляду науки езотеричних припущеннях.

Liked the article?
Help us be even more cool!