ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Унаслідок російського обстрілу Оріхова знищено квартиру директорки Асоціації регіональних видавців України

25.08.2023, 11:20
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу в Оріхові. Фото – ГУ ДСНС України в Запорізькій області
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу в Оріхові. Фото – ГУ ДСНС України в Запорізькій області

Унаслідок російського обстрілу міста Оріхів (Запорізька область) 23 серпня була знищена квартира директорки Асоціації регіональних видавців України Оксани Бровко. Про це вона повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області.

За її словами, окупанти поцілили в багатоповерховий будинок, де розташована її квартира. В результаті повністю згоріли і квартира, в якій вона із сімʼєю мешкала в дитинстві, і будинок, у якому до війни жила її мама.

“Місто Оріхів Запорізької області. Моя батьківщина і мій дім. Сьогодні я втратила дім. Місце, де я виросла. Кімната, де я мріяла бути журналісткою. Оскільки росіяни вірять, що вони можуть це робити, вони обстрілюють наші будинки, посилають ракети на наші школи, знищують усе, що є важливим для нас як українців і для кожної окремої людини, як моєї мами та наших сусідів. Лише боротися. До самої перемоги. За кожне знищене місто. За кожного вбитого українця. За кожен шматок нашої землі”, – написала Оксана у своєму закритому дописі у фейсбуці, проте дозволила ІМІ використати його.

За даними телеграм-каналу керівника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, тоді за добу російські загарбники завдали 97 ударів по Запорізькій області – уражень зазнали 24 населені пункти. Зокрема, ворог здійснив 84 артилерійські обстріли по території Магдалинівки, Оріхова, Залізничного, Гуляйполя, Малої Токмачки, Левадного, Степового, П'ятихаток, Павлівки, Кам'янського та інших міст і сіл на лінії вогню. Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілів військовослужбовцями РФ.

Наталія Виговська, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!