ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укрпошта ввела в обіг поштову марку "ПТН ПНХ!" до річниці великої війни

24.02.2023, 17:00
Фото – Укрпошта
Фото – Укрпошта

До річниці великої війни Укрпошта презентувала поштову марку "ПТН ПНХ!". Про це повідомляється на сайті Укрпошти.

Погашення спеціальним штемпелем "Перший день" відбулося сьогодні в Києві на головпоштамті. Цього дня спецпогашення також пройдуть у регіонах. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ (Донецька область).

Ескізом до марки "ПТН ПНХ!" вибрано графіті вуличного художника Бенксі на стіні пошкодженої будівлі в селищі Бородянка (Київська область), яке зображає боротьбу двох дзюдоїстів. 

"Маленький хлопчик, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, це боротьба України з РФ. Наша маленька порівняно з Росією країна мужньо та відважно вступила в нерівний бій з противником і, попри всі складнощі, виборює свою Перемогу", – йдеться в повідомленні.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський вірить, що українська поштова марка "ПТН ПНХ!" також стане пророчою. "І саме у 2023 році Україна, яка є територіально меншою, проте в сотні разів більш вмотивованою, остаточно покладе на лопатки Росію", – прокоментував він.

Тираж поштової марки – 1,5 млн примірників, або 250 тисяч маркових аркушів. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок. До марок також випущено конверт "Перший день", художній конверт, картку, презентаційну папку та рамку, тематичне худі.

Поштова марка "ПТН ПНХ!" – благодійний випуск Укрпошти. Зібрані доброчинні кошти будуть спрямовані на гуманітарні потреби, зокрема на навчальні заклади, які постраждали від російської агресії. Марку придбати можна у відділеннях Укрпошти по всій країні та в онлайн-магазині.

Liked the article?
Help us be even more cool!