ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укроборонпром судитиметься з "Новым временем" через статтю про зловживання в оборонній сфері

16.04.2018, 11:30

Державний концерн “Укроборонпром” заявляє, що вирішив судитися з виданням “Новое время” через публікацію про зловживання в оборонній сфері. Про це повідомляється на сайті концерну.

“Вважаємо публікацію “Новое время” диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну. Впевнені, що суд встановить істину”, – йдеться в заяві.

У концерні зауважують, що “так зване розслідування видання “Новое время” щодо закупівлі Україною БМП-1АК у рамках ВТС із Польщею містить брехливі, неаргументовані твердження”.

“Усі закуплені Україною бойові машини зібрані ліцензованим підприємством на території ЄС. Усі використані вузли та агрегати пройшли відповідний ремонт і стендові випробування у відповідності до вимог ISO та технічних норм ЄС”, – йдеться в заяві.

Також у концерні нагадали, що запропонували виданню “опублікувати відповідну інформацію, аби вирішити конфлікт”, але “Новое время” відмовилося.

“Застерігаємо журналістські організації від спекуляцій на темі утисків свободи слова. Наразі ідеться виключно про спроби одного видання уникнути відповідальності за поширену брехню. Корпоративна солідарність не може захищати від професійного цинізму”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявив про погрози на адресу редакції з боку фігурантів статті “Служили два товариші” про корупційні схеми високопосадовців в оборонній сфері. Зокрема, заявив про погрози з боку голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони і екс-голови Укроборонпрому Сергія Пашинського.

Сергій Пашинський на своїй сторінці у Facebook написав, що з повагою ставиться до професійної роботи журналістів і ніколи б не дозволив собі погрози.

Liked the article?
Help us be even more cool!