ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укрінформ випустив збірку матеріалів “Рік великої війни очима Укрінформу”

24.02.2023, 18:16
Фото - скриншот збірки Укрінформу
Фото - скриншот збірки Укрінформу

Укрінформ до дев'ятої річниці російсько-української війни та річниці повномасштабного вторгнення Росії випустив збірку журналістських матеріалів “Рік великої війни очима Укрінформу. Частина I”, які виходили на сайті агентства у 2022 році. Про це повідомляється на сайті медіа.

Перша частина збірки містить найкращі, на думку членів редколегії, репортажі, інтерв'ю, статті і фотографії штатних і позаштатних кореспондентів національного агентства, які розповідають про події і людей на фронті, на тимчасово захоплених ворогом територіях, свідчення тих, хто пережили окупацію і чудом вирвалися з неї.

Збірка містить 16 текстів Ірини Дружук, Оксани Климончук, Тетяни Когутич, Ольги Звонарьової, Лани Самохвалової, Зари Максимової, Юлії Байрачної, Антоніни Мніх, що свідчать про героїзм українців, які протистоять злочинам російських загарбників.

Планується, що друга частина збірки вийде у березні.

Генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко у вступному слові до збірки розповів, що протягом року великої війни Укрінформ працював цілодобово, сім днів на тиждень.

“Ми прожили цей рік від 24 лютого 2022 року разом з усією країною – під завивання сирен, в бомбосховищах, у підрозділах ЗСУ та тероборони, у волонтерських клопотах. … Ми цілодобово випускали новини, відбивали кібератаки на наші мережі, перекладали нашу інформацію кількома мовами світу. Так народжувалася хроніка цієї війни, від перемоги в якій залежить саме існування країни та її майбутнє”, - сказав він.

Збірку видано в цифровому форматі, вона доступна за посиланням.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року розпочалося повномаштабне вторгненя Росії на територію України.

Liked the article?
Help us be even more cool!